Gecijferdheid in de praktijk

Overal om ons heen is gecijferdheid, de dag begint al met het afgaan van de wekker: gecijferdheid. Om dit te in uw lessen toe te passen heb ik deze “praat” kaarten ontwikkeld.

Deze “praat”kaarten op A4 formaat kunt u gebruiken om studenten met elkaar te laten praten over gecijferdheid. De kaarten bevatten gecijferde informatie uit verschillende bronnen die in de actuele dagelijkse praktijk voorkomen.

U kunt de kaarten gebruiken als leuke afwisselende werkvorm of u kunt daar zelf nog een opdracht aan koppelen of misschien als starter van uw les. Er zijn vele mogelijkheden, de vragen die ernaast zijn genoemd zijn altijd dezelfde vragen en bedoeld om de student in zijn/haar/hen eigen kracht te zetten en het leren te activeren.

De kaarten zijn GRATIS te gebruiken en bevatten kopieën van de genoemde openbare bron welke enkel gebruikt mag worden voor het onderwijsleerproces van studenten of leerlingen.

Wilt u de kaarten downloaden kunt u via de onderstaande link na registratie (om de website veilig te houden) alle kaarten gratis downloaden:

Klik hier om naar uzelf te registeren.

Klik hier om naar de downloadpagina te gaan.